trondheim catering
Family planting a new tree for the future

Samfunnsansvar & Bærekraft

Bruken av lokale råvarer handler ikke kun om at vi skal bruke kortreist og økologisk mat. For oss så handler det like mye om å bruke leverandører som tilbyr produkter de bryr seg om. Dette gjør at vi får et sluttprodukt med høy kvalitet, som vi kan være stolte av å servere samtidig som vi bidrar til å sikre en bærekraftig og god vekst for vår region.

Vår meny er et utvalg av sesongens råvarer og smaker. Den vil endre seg i takt med årstidene og hva som inspirerer oss. Menyen er basert på det nordiske kjøkken og vi henter både råvarer og inspirasjon fra naturen i nærområdene våre.
Trøndelag kan med rette kalles Norges fremste matregion. Ikke bare finnes det over 200 lokalmatprodusenter i regionen, her finner du også de beste råvarene.

Landskap, jordsmonn og kaldt klima gir langsomme vekstforhold og tilfører råvarene en ekstra ren smak. Det nyter også dyrene godt av. Det er ikke uten grunn at både fisk og kjøtt, oster og smør fra Trøndelag eksporteres til flere av verdens beste restauranter.

Vi i Trondheim Catering ønsker å fremme vår region og alt det gode den har å by på. Vi har råvarer i verdensklasse som vi benytter med stolthet.

Trøndelag en sterk matregion

Trøndelag har over mange år jobbet systematisk med mat og landbruk som tema, og befestet seg som en sterk matregion. Næringsaktører, kunnskapsmiljøer og det offentlige støtteapparatet har tradisjon for å jobbe sammen med klare ambisjoner. Det bidrar til videreutvikling og skaper nye muligheter fremover.

Det trønderske matfatet er unikt og inspirerer til mangfold og kvalitet. Regionen er kompakt. Du kan reise rundt på lokalmatsafari og besøke gårdsbruk, fiskere, reineiere og foredlere på rekke og rad mellom fjord, fjell og frodige jordbruksområder, i et kulturlandskap i hevd.

Kombinasjonen av vekstforhold, råvarer, dyktige produsenter og fagmiljø, samt den trønderske gjestfriheten, har gjort Trondheim og Trøndelag, som første region i Norge, til European Region of Gastronomy 2022. Det gir oss en posisjon både nasjonalt og internasjonalt, og vil bidra til å løfte regioner i hele landet.

Farm, agriculture health and food couple for sustainability, growth and teamwork. Plant, garden and

Det koker i regionen, bokstavelig talt!

World Cheese Award kommer til Trøndelag og Trondheim Spektrum i oktober 2023, og Bocuse d’Or i 2024. Både ERG, Oste-VM og Bocuse d`Or er store internasjonale begivenheter der råvarekvalitet, kreativitet og kunnskap, mangfold og perfeksjonisme står sentralt.

Sammen skal vi fortsette vårt arbeid og sørge for at Trøndelag markerer seg som en sterk og attraktiv matregion.

Dette kan du som kunde bidra med for at ditt selskap eller arrangement skal bli så bærekraftig som mulig:

Vi ønsker minst mulig matsvinn og bruk av unødvendig emballasje!

For å hjelpe oss med dette kan du som kunde bidra ved å:

  • Være ut i god tid med å bestille riktig type mat til riktig antall personer. Vi bistår selvfølgelig med å anbefale volum og riktige porsjonsstørrelser ut ifra hvilke gjester som kommer.
  • Melde ifra så tidlig som mulig ift allergier og spesialtilpassede måltid, slik at vi kan beregne riktige porsjoner til alle gjestene.
  • Gi oss mest mulig info om arrangementet i god tid slik at vi rekker å planlegge logistikk og levering på så god måte som mulig. Dette er med på å gjøre planleggingen bedre både når det kommer til varebestillinger, bemanning m.m
  • Vi benytter lokale råvarer av høy kvalitet og setter derfor menyprine ut ifra dette. Prisen for et rett kan derfor være noe høyere enn andre i markedet, men setter du pris på lokale råvarer tilberedt på en god måte av kokker med lidenskap for lokalmat, råvarer i sesong og kvalitet, så er du hos riktig leverandør!

 

Kompetanse og mangfold

Trondheim Catering skal være bransjens mest attraktive arbeidsgiver gjennom trygge og ordnede arbeidsforhold. Hos Trondheim Catering får ansatte utfordringer som sprenger grenser, samtidig som oppnåelige mål som skaper selvtillit og mestring.

De ansatte får mulighet til å utvikle seg, og å dyrke sin lidenskap for mat og unike kundeopplevelser
Vi jobber hardt med å tilby kompetanseheving og å sertifisere ufaglærte til en stilling de kan mestre. Vi satser på lærlinger. Vi ønsker å ivareta og fremme matfagene.

Vi satser på våre seniorer. De er verdifulle for oss og gjør en fantastisk jobb.
Vi bryr oss om personligheter fremfor kvalifikasjoner. For oss er mennesket viktigst!

Miljø og matsvinn

Vi jobber daglig med å redusere matsvinn. Det handler om god planlegging og nøye utførelse.
Vi benytter to good to go, som er med å redusere kast av mat som noen andre kan nyte godt av.

Vi benytter så lite emballasje som mulig, og kun miljøvennlig emballasje der det er nødvendig.
Vi sorterer mest mulig! I 2023 har vi et mål om en felles sorteringsgrad på 70%. Dette målet er vi på god vei til å gå.

Various green vegetables, fruits and grains in reusable bags. Top view

Samfunnsansvar

Som en del av morselskapet Trondheim Spektrum har Trondheim Catering en spesiell samfunnsrolle og et viktig samfunnsoppdrag. Selskapet har som mål å skape unike opplevelser for idrett, kultur og næringsliv i Trondheim i tråd med prinsippene for bærekraft.

Trondheim Spektrum er dedikert til FNs bærekraftsmål og har integrert bærekraftarbeid som en sentral del av vår overordnede strategi. Våre etiske retningslinjer er basert på FN’s veiledende prinsipper for virksomheter og menneskerettigheter, og omfatter områder som menneskerettigheter, arbeidsstandarder, miljøvern og anti-korrupsjon.

Ved eventuelle innsynsbegjæringer ber vi deg om at du tar kontakt her: